Havenbedrijf Antwerpen

Underwater drone die testen doet in de haven van Antwerpen.

Underwater drone die testen doet in de haven van Antwerpen.

Wanneer ik vertel dat twee personen met een diploma politieke wetenschappen een technisch project doen bij het Havenbedrijf in Antwerpen, kijken de mensen altijd eerst een beetje vreemd. De vraag “Hoe kan dat nu, kunnen die dat wel?” staat in hun ogen te lezen.

"Natuurlijk kunnen wij dat!"

De opdracht van ons project was om een aantal innovatieve projecten op te starten en te organiseren. Projecten waar anders niemand aan begint en die in de schuif blijven liggen. Onze opdracht was dan ook om zaken in gang te trekken en mensen samen te brengen. Technische kennis is in het havenbedrijf dan ook meer dan voldoende aanwezig.

Zo zijn we begonnen met de zoektocht naar een nieuw systeem om boten in een droogdok te krijgen. Het oude systeem was erg traag en weinig flexibel, hiervoor legden we contact met allerlei internationale bedrijven. We werkten ook onder meer aan een camera die automatisch foto’s kan trekken van kaaimuren, een nieuwe manier om lekken in sluizen te detecteren en we deden testen met een onderwaterdrone.

"Werken in en met zo’n groot bedrijf was voor mij een hele nieuwe wereld."

Wat een ongelooflijk boeiende ervaring! Het fijne aan dit project is dan ook dat ik mijn horizon heb verruimd en dat we tegelijkertijd mooie resultaten voor het Havenbedrijf hebben kunnen afleveren.

Enya Janssens