Rousselot

HET VERRASSINGSEFFECT VAN TALENTGERICHT WERKEN

Tijdens een van mijn eerste dagen bij Co-Vibes…

Kwam ‘Founding Father’ Ronny op een gegeven moment met een zwierig gebaar naast mij zitten. We kenden elkaar nog maar net, maar aan de pretlichtjes in zijn ogen zag ik dat hij nieuws voor me had. ‘Lore, we hebben een project voor jou!’, kondigde hij aan. Mijn nieuwsgierigheid schoot meteen de hoogte in. Wat voor een project zou het zijn? Iets in de cultuursector, of misschien iets met reizen? Daar ging mijn interesse namelijk vooral naar uit. Maar nee, niks van dat alles. Het zou een project zijn voor Rousselot, een vooraanstaand bedrijf in Gent dat wereldwijd bekend was voor het produceren van gelatine en collageen. Mijn enthousiasme zakte al even snel weg als het opkwam. Dat was toch zeker niks voor mij? Hadden ze de match wel goed doordacht? Mijn twijfels bleken echter al snel ongegrond.

Teambuilding-tweedaagse in Hoeve Hazegras, gelegen te Knokke.

Teambuilding-tweedaagse in Hoeve Hazegras, gelegen te Knokke.

De opdracht was het uitwerken van een teambuilding-tweedaagse voor het Research & Development Team, vijftien personen in totaal. Vóór mij was er al heel wat werk verricht, maar mijn eerste taak bestond eruit om alle teamleden apart te interviewen, samen met ‘Vibe Catalyst’ Mart. Twee weken en vijftien gesprekken later waren we al heel wat wijzer. Ik vond het fascinerend om te horen wat iedereen te zeggen had, wat de overeenkomsten maar zeker ook de verschillen waren. Na ieders verhaal te horen, hadden we alle puzzelstukjes in handen om er een geslaagde tweedaagse van te maken. Het was enkel nog een kwestie van deze in de juiste volgorde te leggen. Makkelijker gezegd dan gedaan, natuurlijk.

Desalniettemin was dit een erg verrijkende oefening. En tevens een opdracht die erg mooi aansloot bij mijn mensgerichte, empathische aard. Na veel zwoegen en zweten kwamen we dan uiteindelijk ook tot een planning die volgens ons alle belangrijke thema’s behandelde (hoe vaak deze planning tijdens de tweedaagse zelf nog is veranderd en aangepast, laat ik in het midden).

Het was niet altijd even simpel, maar uiteindelijk ging iedereen met een glimlach en een heleboel frisse inzichten naar huis – ook ik.

Met dit project ondervond ik meteen aan den lijve wat talentgericht werken precies inhoudt. Nieuwe uitdagingen aangaan die, soms tegen alle verwachtingen in, helemaal niet zo ‘ver-van-je-bed’ blijken te zijn: het is slechts één van de dingen die Co-Vibes zo uniek maakt.

Enya Janssens