Hoe gaat het nu met... ?

Co-Vibes blaast 3 kaarsjes uit en ondanks onze relatief jonge leeftijd kunnen we toch met een trotse blik terugkijken op de trajecten die werden afgelegd in zulke korte tijd. We contacteerden 3 Oud-Vibers (eentje per kaarsje) en vroegen hen naar hun huidige en vroegere. Wat blijkt? Het gaat goed met hen, en dat doet ons plezier. Zowel Nele, Hervée en Annelies vonden na Co-vibes een job waar ze zich goed in voelen en waar al hun talenten en interesses harmonieus naar voren komen. Zalig toch?!

Nele, Hervée & Annelies, hoe gaat het nu met jullie?

Nele: Het gaat heel goed met mij. Ik heb de kans om me in te zetten voor de dingen die ik echt belangrijk vind en daarnaast heb ik een job die me uitdaagt, maar tegelijk ook ruimte geeft.

Hervée: Heel goed!

Annelies: Goed! Ik ben ondertussen 6 maand bezig op mijn nieuwe job, net zolang dus als mijn traject bij Co-Vibes. De tijd vliegt!

Hoe ziet jullie werkleven er op de moment uit?

Nele: Ik werk bij Skryv, een klein software bedrijf dat de missie heeft om "ruimte te maken voor een betere dienstverlening door administratieve diensten te ontlasten van overbodige balast." We doen dit door bepaalde zaken te automatiseren (bijvoorbeeld door automatisch te checken of iemands inkomen niet te hoog is om een bepaalde premie te ontvangen) en andere zaken te faciliteren (bijvoorbeeld door aan te geven wat de volgende stap is en alle informatie beschikbaar te stellen die nodig is om die stap correct uit te voeren). Mijn rol hierin is zeer divers: ik spreek met gebruikers om de nood te ontdekken (iets wat ik persoonlijk heel belangrijk vind, dus ik vind het fijn dat ik die ruimte krijg), ik bedenk en ontwerp oplossingen en implementeer deze oplossingen soms ook. Een afwisselende functie met veel ruimte voor eigen inbreng en zelfsturing. Omdat Skryv een klein bedrijf is, kan je ons product vanaf dag één mee vormgeven en wordt er naar je geluisterd.

Hervée: Momenteel werk ik voor Xtra HR Services, een KMO die zich focust op verscheidene HR diensten. In eerste instantie zorg ik voor de opvolging van werving en selectie, anderzijds heb ik net de kans gekregen om mee te stappen in een coachingstraject voor ondernemers. Zo vertrek ik toevallig straks naar Italië waar we ondernemers gedurende een week ondersteunen bij het uitschrijven van een vijfjarenplan en stilstaan bij de waarden van hun bedrijf. Een heel mooie kans die ik graag met beide handen aanneem!

Annelies: Ik leid een aangenaam werkleven, met veel variatie. Doordat ik met verschillende mensen in contact kom, en veel op pad ben, is geen enkele dag dezelfde. De ene dag vind je me op kantoor in Brussel, de andere ben ik in Gent voor een vergadering of geef ik een opleiding in het Meetjesland.

Terugdenkend aan Co-Vibes, wat vonden jullie het meest waardevol aan ons traject?

Nele: Ik was bij de eerste Young Vibers, dus Co-Vibes was nog een klein, nieuw bedrijf dat op zoek was naar het pad dat het wilde bewandelen (maar toch al wist dat wilde inzetten op mensen en hun talenten). Het was bijzonder om als pas afgestudeerde mee de richting te mogen bepalen. Het is fijn dat jongeren kansen krijgen en in hun talent mogen werken (zelfs geholpen worden om hun talenten te ontdekken). Ik kan me voorstellen dat het er in grote, hiërarchische bedrijven anders aan toe gaat. Daarnaast krijg je bij Co-Vibes de kans om het bedrijfsleven te ontdekken; je komt over de vloer bij verschillende bedrijven en gaat naar netwerk events waardoor je overal de cultuur eens kan opsnuiven. Zo ontdek je wat bij jou past, bij welk soort cultuur je je goed voelt.

Hervée: Co-Vibes is een rollercoaster vol unieke ervaringen. Dankzij hen heb ik leren stilstaan bij mijn talenten, mijn mogelijkheden en heb ik een doelgerichte eerste stap kunnen zetten richting de arbeidsmarkt. Het meest waardevolle was voor mij de warme, mensgerichte bedrijfscultuur waar je in terechtkomt, de innovatieve aanpak en de variatie die ze je bieden. Zowel in takenpakket, als soorten projecten, als opleidingsmogelijkheden. Je bevindingen analyseren tijdens de persoonlijke coaching heeft ervoor gezorgd dat ik nu een veel beter beeld heb van wat ik kan en waar ik voor sta.

Annelies: Dankzij Co-Vibes heb ik van veel verschillende manieren van werken kunnen proeven, en heb ik ontdekt wat ik graag doe en waar ik al dan niet goed in ben. Ik heb er ook de overtuiging meegekregen dat je niet de eerste de beste job moet uitkiezen of de job waarin je het meeste geld verdient. Belangrijker is dat je je goed in je vel voelt en dat je taken aansluiten bij je talenten en vaardigheden.

Hoe heeft Co-Vibes jullie geholpen in het vinden van jouw ideale job?

Nele: Toevallig had mijn baas iemand van Co-Vibes gesproken, was op LinkedIn gaan kijken naar de connecties met Co-Vibes en zag dat ik op zoek was naar een uitdaging. Los daarvan heeft Co-Vibes me leren ontdekken wat ik wil in een job, zodat ik bij sollicitaties beter kon beslissen of dit iets voor mij was.

Hervée: Door de variatie in projecten heb ik kunnen proeven van verschillende sectoren en bedrijfsculturen en zo mijn talenten in de praktijk kunnen inzetten en uittesten. Hierdoor wist ik veel beter wat me lag en wat minder en vooral ook waarom. Co-Vibes biedt het hele pakket aan ondersteuning. Je gaat met hen op zoek naar je waarden, je talenten en je persoonlijkheid maar je gaat ook praktische zaken bekijken zoals CV, motivatiebrief, leren solliciteren etc… Door een duidelijker beeld over mezelf te hebben, ben ik gericht kunnen gaan solliciteren.

Annelies: Voordat ik bij Co-Vibes begon, had ik al heel wat sollicitatiebrieven uitgestuurd, vaak zonder echt een goed beeld te hebben van wat de job zou inhouden. Dankzij de werkervaring die ik op deed bij Co-Vibes en de hierbij horende kennismaking met de terminologie uit de bedrijfswereld, kon ik vacatures beter lezen en beter inschatten of een job al dan niet bij mij zou passen. Ook mijn cv kreeg een grondige make-over, dankzij een workshop en feedback van mede Young Vibers.

Welke talenten hebben jullie nog meer van jezelf ontdekt na Co-Vibes?

Nele: Ik bemoedig graag mensen en vind het fijn om het beste in hen naar boven te halen.

Hervée: Ik heb altijd een stukje creativiteit in mezelf teruggevonden. Door Co-Vibes heb ik ontdekt dat je naast een creatieve maker, ook een creatieve denker kan zijn. Verder heb ik een empathische kant, waarbij ik goed gevoelens van anderen en sferen rondom mij kan observeren. Vroeger was ik ervan overtuigd dat ik dit absoluut niet in een job zou kunnen gebruiken. Achteraf bekeken heb ik door hen geleerd dat dit een meerwaarde kan zijn en voel ik dit momenteel tot uiting komen in mijn huidige HR functie.

Annelies: De talenten die bij Co-Vibes aan bod kwamen en die ik nu ook in mijn huidige job benut, zijn voornamelijk van cognitieve aard. Omdat ik ook graag mijn handen uit de mouwen steek, start ik binnenkort met een cursus ‘fietshersteller’. Ik hoop hierdoor de klusjesvrouw in mij meer naar boven te laten komen.

AlumniRobbe Van Petegem