Vibes for new innovations

Wat is innovatie.jpeg

Co-Vibes bestaat intussen bijna drie jaar en is gegroeid van een startup met vier Young-Vibers naar een scale-up met vijftien enthousiaste en creatieve jongeren. Tijdens deze groei heeft onze organisaties een vergaande vorm van professionalisering ondergaan. Tegelijkertijd vergeten we niet stil te staan bij waar wij naar toe willen, hoe we daar willen geraken en wat we daarvoor moeten vernieuwen. Innovatie stond daarom hoog op de agenda de afgelopen maanden, maar wat is innovatie nu eigenlijk? En hoe innoveert men niet-technologische diensten?

Zoals een winkelier die continu bezig is naar een nieuw of aanvullend assortiment, zo vernieuwen we allemaal onze economische activiteiten. U, uw werknemers, of uw organisatie doen aan bijscholing, brengen nieuwe producten op de markt of creëren evenementen. Maar naast deze productinnovaties kan men ook procesinnovaties onderscheiden, waarbij we ons werk of onze organisatie steeds beter organiseren met als meest bekende voorbeeld de lopende band van Ford. Deze vormen van innovatie worden ook wel incrementalistische of stapsgewijze innovaties genoemd. Daarnaast kennen we ook verschillende radicale- of schokinnovaties. De lopende band van Ford heeft de wereld blijvend veranderd en uit onze tijd kennen we diensten als Uber en AirBNB die het leven in korte tijd een drastisch wending hebben gegeven.

Ook bij Co-Vibes denken we graag na over onze uitdagingen van de toekomst. Daarom organiseerden wij een (radicale) innovatie middag, waarbij we als team op zoek gingen naar onze ideeën van innovatie. In kleinere groepen werkten we vervolgens verder op zoek naar culturele of structurele innovaties die we zouden willen nastreven. Hieruit destilleerden wij enkele procesmatige veranderingen om structureel nog meer creativiteit in onze werking te implementeren en gaan we binnenkort aan de slag met onze vergaderhygiëne om overleggen efficiënter en aangenamer te laten verlopen. Ook de vraag hoe onze bedrijfscultuur kan leiden tot een intrinsieke doelmatigheid, zelfstandigheid en verantwoordelijkheid blijft een terugkerend onderwerp.

Uiteraard zetten we ook hoog in op productinnovaties. Zo zijn we op zoek naar durfals die samen met Co-Vibes hun organisatie willen versterken. Dit kan zowel betrekking hebben op het strategisch beleid, de effectieve uitvoering, of de onderliggende waarden die u wenst na streven. Zoals u gewoon bent van ons, vertrekken wij vanuit uw noden, maar koppelen we er deze keer een holistische en duurzame visie aan om uw organisatie klaar te maken voor de uitdagingen van morgen.

Tenslotte staat er op 25 mei weer een radicale innovatiemiddag op de agenda. Daar evalueren we de afgelopen twee maanden en kijken we ook weer vooruit. Want innovatie kent geen grenzen, vooral niet in een organisatie zoals de onze, waarbij talent continu naar binnen en naar buiten stroomt. En wanneer wij onszelf blijven heruitvinden, kunnen we ook optimaal blijven inspelen op uw (tijdelijke) talentnood!

Wilt u meer weten over onze innovaties, of wilt u meer informatie over hoe wij met u samen uw organisatie klaar kunnen maken voor de toekomst?!