Talent > CV

 
pitchbuiten.jpg

Op een jaar tijd zien we bij Co-Vibes verschillende Young Vibers komen en gaan. Waar we de ene maand nieuw talent verwelkomen en onderdompelen in de wereld van The Young Vibes, nemen we de andere maand afscheid van een Young Viber die na een traject van 6 maanden klaar is om zijn/haar vleugels uit te slaan. Deze dynamiek zorgt ervoor dat we voortdurend op zoek zijn naar nieuw talent om snel te kunnen inspelen op de noden van onze klanten.

Omdat wij geen fan zijn van strakke sollicitatieprocedures waarbij enkel gekeken wordt naar ervaring en opleiding, hebben we onze creatieve en rebelse vibes losgelaten op het bedenken van een eigen aanwervingsmethode. Hieruit is het Talent Discovery Proces ontstaan.

Co-Vibes, quoi?

Het Talent Discovery Proces begint met het aantrekken en warm maken van jongeren voor een traject als Young Viber. Een belangrijke vraag die we hierbij willen beantwoorden, is: “Hoe gaat het er bij Co-Vibes aan toe?”.

Om een antwoord te bieden op deze vraag, nemen we enthousiastelingen mee voor een blik achter de schermen bij Co-Vibes. Benieuwd naar het resultaat? Scrollen maar!

What’s next?

Het belangrijkste onderdeel van ons Talent Discovery Proces, is natuurlijk onze Talent Discovery Day. Jongeren worden uitgenodigd voor deze dag nadat ze ons hebben overtuigd van hun inspirerende motivatie via een zelfgekozen format.

Ter voorbereiding vragen we van de deelnemers dat ze een korte case voorbereiden. Tijdens de Talent Discovery Day zullen ze de kans krijgen om deze individueel te pitchen aan één van de Vibe Catalysts.

We nemen tijdens de Talent Discovery Day uiteraard ook de tijd om grondig kennis te maken met de kandidaten. We dompelen ze onder in onze talentbenadering en moedigen hen aan om stil te staan bij hun eigen talenten. Die mogen ze voorstellen aan één van de Founding Fathers.

Tenslotte krijgen de kandidaten een groepscase, uit het leven gegrepen van The Young Vibes. Tijdens deze oefening (waarover we natuurlijk nog niets verklappen) tonen de kandidaten hoe ze omgaan met de verschillende uitdagingen waar een Young Viber mee in aanraking komt, en hoe ze hun talenten hiervoor aanwenden.

Wanneer we het er unaniem over eens zijn dat een kandidaat een sterke meerwaarde kan betekenen voor ons team en onze klanten, nodigen we hem/haar uit voor een duik in de Talent Pool. De overstap van de Talent Pool naar de interne aanwerving als Young Viber is compleet als we een match made in heaven kunnen maken tussen de vraag van de klant en de interesses en talenten van de toekomstige Young Viber.

It works!

Sinds de opstart van Co-Vibes hebben we al een 30-tal matches kunnen maken, waarbij we telkens fier mochten zijn op de behaalde resultaten. Verder kijken dan het diploma en relevante werkervaring, alsook sollicitanten laten proeven van de dagelijkse realiteit in de organisatie, werpt duidelijk zijn vruchten af!