Hoe gaat het nu met...?

Alumni op de koffie

De temperaturen beginnen langzaam maar zeker te zakken. Sjaals en dikke jassen worden uit de kast gehaald om deze te trotseren en naar de winkel te gaan. Daar zit de verkoop van cacaopoeder en melk als stevig in de lift. Het gevolg? Die verleidelijke geur van warme chocolademelk die zich tijdens de avonduren kronkelend in onze neuzen nestelt. Fleecedekentjes verschijnen op de zetel en een sfeer als die van een warm, knisperend haardvuur springt van schoorsteen tot schoorsteen en verspreidt zich doorheen onze huizen.
Een goede tijd om zo eens binnen te blijven en na te denken. En zo zaten wij onlangs nog eens samen met twee alumni van Co-Vibes. Naast een stel dampende tassen en met lichtjes in de ogen blikten we samen terug over hun ervaringen bij Co-Vibes en waar dat allemaal naartoe ging.

 

Dag Nele & Raphaël, ja, de suiker staat daar. Vertel eens, hoe gaat het nu met jullie? ?

Nele: Heel goed, ik kijk met een blije blik terug aan mijn traject bij Co-Vibes, alleen mis ik soms de unieke werksfeer wel!

Raphaël: Prima. Dank je. Hoewel: ik ben op mijn bril gaan zitten en de kapper heeft mijn haar net iets te kort geknipt. Maar verder prima.

Hoe ziet jullie werkleven er op de moment uit?

Nele: Zonnig. Ik werk als reisleidster voor Tui, in het buitenland. Een Job die me op het lijf geschreven staat. Die me de vrijheid geeft die ik nodig heb, maar me tegelijk nog voldoende uitdaging geeft om elke dag een betere versie van mezelf te worden.

Raphaël: Ik werk momenteel voltijds voor de cultuurorganisatie Davidsfonds, zij organiseren culturele evenementen in Vlaanderen en Brussel. Ik coördineer de regio Brussel. Doordat ik vaak ‘s avonds werk heb ik regelmatig extra tijd vrij om mij toe te leggen op mijn grootste passie: theater. Ik ben afgestudeerd als dramaturg en ben in die hoedanigheid verbonden aan het Brusselse jongerentheater TINT en kunstenaarsensemble ‘Het Verbond ‘ in Maastricht. Daarnaast ben ik momenteel bezig met de voorbereiding van een project rond ‘die winterreise’, de romantische liedcyclus van Schubert en Müller.

Terugdenkend aan Co-Vibes, wat vonden jullie het meest waardevol aan ons traject?

Nele: Alles?! Maar vooral de coaching was voor mij enorm waardevol, omdat ik daar samen met Mart echt mijn talenten onder de loep heb genomen, en in een positief daglicht heb kunnen plaatsen.

Raphaël: Na mijn opleiding en achtergrond in theater, cultuurwetenschappen en dramaturgie leek het aanvankelijk dat er maar één ding mogelijk was. Ik voelde me misschien een beetje een vakidioot. Bij Co-Vibes leerde ik dat de talenten en competenties die verbonden waren aan mijn ‘vak’ veel breder konden worden ingezet. Dat de uitwisseling tussen verschillende sectoren, achtergronden en mensen bijzonder verrijkend kan zijn. Zowel voor jezelf als voor de ander/het bedrijf. Maar ook de tips en/of de coachingvan de twee ervaren rotten, Ronny en Joris, waren steeds aangenaam.

Hoe heeft Co-Vibes jullie geholpen in het vinden van jouw ideale job?

Nele: Die ideale job doe ik nu, op aanraden van Mart, tijdens die coaching, DANKU MART!

Raphaël: Door het verruimen van mijn blik. Door het bewuster worden van mijn talenten, competenties en door ze te leren omzetten in een breder kader. En door het vinden van een goede balans tussen mijn passie (dramaturgie) en een andere fijne job waar ik veel van dezelfde, maar ook nieuwe nuttige competenties train; met beide voeten in de wereld en met veel afwisseling.

Welke talenten hebben jullie nog meer van jezelf ontdekt na Co-Vibes?

Nele: Ik heb vooral mijn talenten leren aanvaarden. Ik ben bijvoorbeeld een introvert, een jaar geleden zag ik dat echt als een enorme struikelblok, maar ik heb leren inzien dat daar ook enorm goeie eigenschappen aan vast hangen, ik luisteren graag, ben geduldig, werk goed zelfstandig maar vind ook snel mijn plaatsje in een team,... ik heb mijn talenten echt nog meer leren omarmen en daardoor gebruik ik ze ook meer.

Raphaël: Misschien heb ik niet per se ‘nieuwe’ talenten ontdekt bij Co-Vibes, maar ik heb wel mogen ondervinden hoe bepaalde skills breder konden worden ingezet. Bijvoorbeeld hoe een creatieve, analytische en coachende bril niet exclusief een voorrecht is voor de neus van de dramaturg. Die skills kunnen nuttig zijn voor erg veel praktijken of functies.

AlumniPim Vermeiren