De toekomst van onze arbeidsmarkt

Robotisering is tegenwoordig overal aanwezig. Het valt niet meer weg te denken uit onze levens, maar is dit iets waar we ons zorgen over moeten maken? Of kan het zijn dat dit net voordelen en nieuwe kansen om te leren biedt? Young Viber Lukas vertelt je er alles over!

Read More
Zahra Verhoeven
Hoe gaat het nu met... ?

Co-Vibes blaast 3 kaarsjes uit en ondanks onze relatief jonge leeftijd kunnen we toch met een trotse blik terugkijken op de trajecten die werden afgelegd in zulke korte tijd. We contacteerden 3 Oud-Vibers (eentje per kaarsje) en vroegen hen naar hun huidige en vroegere. Wat blijkt? Het gaat goed met hen, en dat doet ons plezier.

Read More
Robbe Van Petegem
Vibes for new innovations

Co-Vibes bestaat intussen bijna drie jaar en is gegroeid van een startup met vier Young-Vibers naar een scale-up met vijftien enthousiaste en creatieve jongeren. Innovatie stond daarom hoog op de agenda de afgelopen maanden, maar wat is innovatie nu eigenlijk? En hoe innoveert men niet-technologische diensten?

Read More
Robbe Van Petegem
Talent > CV

Omdat wij geen fan zijn van strakke sollicitatieprocedures waarbij enkel gekeken wordt naar ervaring en opleiding, hebben we onze creatieve en rebelse vibes losgelaten bij het bedenken van een eigen aanwervingsmethode. Hieruit is het Talent Discovery Proces ontstaan.

Read More
Robbe Van Petegem
Bruggen bouwen tussen opleiding en arbeidsmarkt

Waarom op zoek gaan naar witte raven als de talenten voor het rapen liggen? Omdat wij als Young Vibers het levende bewijs vormen dat rekruteren op basis van talenten werkt, kropen we in onze pen. Met dit pleidooi hopen we werkgevers ervan te overtuigen om verder te kijken dan enkel diploma en werkervaring.

Read More
Robbe Van Petegem
Brief van een Young Viber

Young Viber Raphaël Vandeweyer heeft nog maar net het schip verlaten en als teken van afscheid liet hij een brief achter. Een brief gericht aan de maatschappij, meer specifiek aan de net afgestudeerde jongeren die allemaal met dezelfde vraag worstelen: “Wat nu?”. Ook Raphaël moest deze struggle doorstaan en houdt daarom in deze brief een pleidooi om steevast je passies te blijven volgen. Werken voor Co-Vibes verbreedde zijn scope en was een enorme uitdaging en daarom net zo verrijkend.
 

Read More
Robbe Van Petegem
It takes two to tango

Het is een typische vrijdag op Co.Station, de vaste stek van Co-Vibes. De guitige lach van Joris komt ons tegemoet en doet ons vermoeden dat een straffe grap van Ronny hiervoor de aanleiding was. De Founding Fathers van Co-Vibes lijken het na 2 jaar nog altijd goed met elkaar te kunnen vinden.

Read More
Robbe Van Petegem
Ontdek onze Wall of Fame

Dit zijn ze dan, onze Vibers van toen tot nu. Een aantal sloegen al hun vleugels uit, de anderen zijn nog volop hun talenten aan het ontplooien. Voor de gelegenheid hebben we ze een plaatsje gegeven in onze wall of fame. Deze gezichten hebben elk op hun eigen unieke manier en vanuit hun eigen talenten bijgedragen aan ons succesverhaal.  To be continued...

Read More
Robbe Van Petegem